tirsdag 29. september 2009

Barça - Dynamo Kiev

Da er det tid for den andre kampen i gruppespillet i årets utgave av Champions League. Hjemmelaget FC Barcelona tar i mot gjestene Dynamo Kiev med den gamle Milanstjernen Shevchenko i spissen. Etter poengdeling mot Inter i forrige kamp, bør den første trepoengeren være innen rekkevidde i kveld. Henry er skadet for vertene, som ellers trolig stiller med toppet lag. Startoppstillingen for Barcelona blir trolig:

Valdes - Alves - Puyol - Pique - Abidal - Xavi - Toure - Keita - Messi - Zlatan - Iniesta

Pep er vanligvis full av overaskelser når det kommer til laguttak, så det er ikke sikkert dette stemmer. Men det bør uansett igjen bli festfotball av Barcelona.

lørdag 26. september 2009

Malaga - Barcelona


Da er det igjen duket for festfotball av FC Barcelona, og denne gang venter Malaga borte på La Rosaleda. Den 5. runden i La Liga spilles i dag og i morgen, og for Barça's del bør det igjen bli 3 poeng, da Real Madrid har en overkommelig hjemmekamp mot Tenerife. Zlatan er friskmeldt igjen etter overtråkket sist helg mot Racing, og starter muligens på topp sammen med Messi. Barcelona starter forhåpentligvis med denne ellveren;

Valdes - Alves - Puyol - Pique - Abidal - Xavi - Toure - Iniesta - Messi - Zlatan - Henry

Det ble ikke festfotball som det pleier med Barça, men en grei 2-0 seier borte mot Malaga er helt godkjent. Zlatan scoret i 5. kamp på rad, og Pique sikret seieren med sin scoring etter pausen. Dette er den beste sesongstarten til Barcelona på mange år. Neste helg venter Almeria hjemme, så det bør bli 3 nye poeng.

tirsdag 22. september 2009

Racing - Barcelona

El Sardinero er en vanskelig bane for de fleste lag, og her møtes Racing og Barcelona i kveld klokken 22.00. Begge lagene spilte bra i helgen, Racing vant 2-1 borte mot Malaga, mens Barcelona overkjørte Atletico 5-2 hjemme på Camp Nou og fjorårets kamp endte 1-2. Trolig lag for Barcelona:

Valdes - Alves - Puyol - Chygrynskiy - Abidal - Xavi - Sergio - Keita - Messi - Zlatan - Henry/Pedro

Andre nyheter om Barça i dag er at Samuel Eto'o truer med rettsak, om han ikke får 15% av overgangs-summen da han gikk til Inter i sommer. Han krever 3 millioner Euro fra Barcelona.

Kampen mot Racing ble en enveiskjøring uten like. Zlatan scorer igjen, Messi scorer igjen og igjen og vi leder la liga igjen! 1-4 er et helt godkjent resultat borte i Santander.

Her er Messis andre for dagen:

søndag 20. september 2009

Barça - Atleti, målene


Her er målene fra kampen Barcelona - Atletico Madrid.

lørdag 19. september 2009

FC Barcelona - Atletico de Madrid

Da er det klart for ny kamp på Camp Nou klokken 22.00 i kveld. Barcelona tar i mot såkalte lillebror i Madrid, nemlig Atletico de Madrid. Disse kampene har stort sett endt i favør til Barça de siste årene, og tilsvarende kamp i fjor endte 6-1. Trolig lag som Pep stiller i kveld blir vel noe slikt, med litt usikkerhet om Henry starter for Iniesta:

Valdes - Alves - Chygrysnkiy - Pique - Abidal - Xavi - Yaya Toure - Keita - Messi - Zlatan - Iniesta

Edit: Og det ble en festforestilling av de helt store. Henry startet for Iniesta, Sergio for Yaya og Maxwell for Abidal. Det ble til slutt 5-2 etter mål av Zlatan, Messi x2, Alves og Keita. Aguero og Forlan scoret for gjestene. Se målene HER.

fredag 18. september 2009

Vg tror Leo Messi kan forsvinne noengang?


Vg burde sette seg litt mer inn i saker de skal skrive om. Om noen vil kjøpe Leo Messi er det "bare" å legge 2,3 milliarder på bordet, så får de spilleren skriver Vgnett i kveld.

Hvis noen mot all formodning skulle klare å hoste opp disse pengene så er det langt fra klart at Messi forlater Barcelona. Spilleren selv må godta betingelsene fra den nye klubben, og han må ha lyst til å forlate klubben. Slik situasjonen og historikken rund Lionel Messi og Barcelona er, så er det sansynligvis nok at klubben ber Leo om å takke nei til tilbudet, og så er det ferdig. En utkjøpsklausul i Spania er satt slik for å fortelle andre klubber at denne spilleren er ikke til salgs, i hvert fall i tilfellet med Leo Messi.

onsdag 16. september 2009

Beste 0-0 kamp for Barcelona ever!

Hvilken fotballkamp! Utrolig at Barcelona ikke scorer mot Inter, men igjen hvilken fotballkamp! Dette må uten tvil ha vært den beste første kampen i gruppespillet i Champions League noensinne. Barcelona styrte kampen fra start til mål, men forsvaret til Inter klarte å holde nullen, selv om Barcelona burde hatt et par straffer. Kjempekamp, og trodde egentlig ikke jeg skulle synes en 0-0 kamp med Barcelona skulle være bra, men dette må være tidenes. FC Barcelona fortsetter bedre enn de slapp i Roma i mai, og om noen skulle være i tvil, dette laget blir det første som vinner CL to ganger på rad!

Inter - FC Barcelona

Da er det duket for toppoppgjør i Champions League gruppe F. Inter tar i mot tittelforsvarer Barcelona, Eto'o har byttet lag med Zlatan, det er fjorårets seriemestere fra Italia og Spania og mange andre aspekter som gjør denne kampen til rundens kamp, ikke bare i gruppe F. Om man skal tippe lagene, blir det vel noe slikt:

Julio Cesar, Maicon, Samuel, Lucio og Chivu, Stankovic, Zanetti, Sneijder, Motta, Milito og Eto'o.

Victor Valdes, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Xavi, Toure, Iniesta, Messi, Zlatan og Henry.

søndag 13. september 2009

Barcelona leder la liga

Etter gårsdagens kanskje litt heldige seier mot Getafe, leder FC Barcelona nå la liga foran Real Madrid på målforskjell. Getafe hadde fortjent å lede til pause etter to skudd i stanga, men etter pausen hvor både Leo Messi, Andres Iniesta og Dani Alves ble det fart på sakene. Spissrekken fra start med Jeffren, Zlatan og Pedro, fikk ikke til all verden, men når stjernene komm inn begynte også Zlatan og blomstre.

Svensken satte inn første målet med en flikk som gikk i stanga og inn, og leverte en enorm pasning til Messi som sistnevnte bare hadde å styre inn med hodet. Zlatan som ikke har spilt så forferdelig bra så langt, staår med 2 mål på 2 kamper i la liga, og hvis han bare kan bli bedre kan dette etterhvert bli veldig hyggelig. Neste kamp er mot så langt tafatte Atletico Madrid, men de er aldri enkle å møte. 5 poeng mer enn i forrige sesong etter 2 kamper er i alle fall fasiten i år for FC Barcelona!

fredag 11. september 2009

Getafe - FC Barcelona

I morgen klokken 18.00 starter årets andre la liga kamp for FC Barcelona, og lag nummer 1 og 2 på tabellen møtes på Coliseum Alfonso Perez en liten halvtime utenfor Madrid sentrum. Ettersom Leo Messi og Dani Alves er sent tilbake fra sine landslagoppdrag i Sør-Amerika, ikke starter, og Andres Iniesta endelig tilbake fra skade også varmer benken, blir en sansylig startoppstilling noe slikt kanskje;

Valdés, Puyol, Piqué, Chygrynskiy, Abidal, Xavi, Touré, Keita, Pedro, Zlatan, Henry

Med seier og 3 poeng her er man på god vei mot nok et ligagull, ja det tidlig å si, men Getafe borte er aldri en enkel kamp. Man kan jo også håpe på at lillebror i Barcelona slår Madrid litt senere i morgen kveld.