lørdag 31. oktober 2009

Osasuna - FC Barcelona


I kveld klokken 20.00 spilles en av de vanskeligste bortekampene for Barcelona, mot Osasuna på Reyno de Navarra. Kampene i fjor endte 0-1 hjemme og 2-3 borte, så dette er ikke noen plankekjøring. Sist helgs overbevisende 6-1 seier mot Zaragoza og cupseieren på onsdag, viser i hvert fall at den lille formsvikten forhåpentligvis er over. Dani Alves er fortsatt ute med skade, mens Thierry Henry igjen er kampklar, men nok må starte på benken.

Trolig lag: Valdes, Puyol, Pique, Marquez, Abidal, Xavi, Sergio, Keita, Messi, Zlatan, Iniesta.

Pedro mangler forøvrig bare et mål i VM for klubblag for å bli historisk. Han har i denne sesongen scoret i den spanske supercupen, den europeiske supercupen, den spanske cupen, den spanske ligan og i champions league.

lørdag 24. oktober 2009

FC Barcelona - Zaragoza

Etter et forsmedelig tap i midtuken i Champions League, og tap av 2 poeng borte mot Valencia sist helg, bør Barcelona nå heve seg hjemme mot Zaragoza. Etter at Real Madrid og Sevilla begge spilte uavgjort i kveld, har Barcelona sjansen til å rykke i fra i morgen.

Trolig lag: Victor, Puyol, Pique, Chygrynskiy, Abidal, Xavi, Toure, Keita, Messi, Zlatan og Iniesta

tirsdag 20. oktober 2009

FC Barcelona - Rubin Kazan

Dat er det klart for den tredje kampen i gruppespillet til Champions League. Barcelona tar i mot Rubin Kazan, et lag som noe overaskende holdt Inter til uavgjort i forrige kamp. Med 3 poeng på Camp Nou i kveld er Barça for alvor i førersetet i gruppe F. Etter en noe trist kamp mot Valencia i helga, bør laget igjen heve seg mot antatt svakere motstand i kveld. Mulig at Pep sparer noen spillere, men det er mulighet for toppet lag. Barcelona stiller forhåpentligvis med:

Valdes, Alves, Puyol, Pique, Maxwell, Xavi, Sergio, Keita, Messi, Zlatan og Iniesta

Etter kampen; Fy for en forestilling, dette skal ikke være standaren framover! Nå bør det bli ekstratrening på hele gjengen, og morratrening og ettermiddagstrening og trening hele resten av uka. Hjemmetap mot Rubinkazan skal ikke være mulig!

lørdag 17. oktober 2009

Valencia CF - FC Barcelona

Da er det klart for høstens virkelige storkamp borte mot Valencia. De tre siste ligakampene på Mestalla mellom Valencia og Barça, har endt med en hjemmeseier, en uavgjort og en borteseier, og med et snitt på 3,3 mål. Det har blitt spekulert i at David Villa ikke rekker kampen på grunn av skade, men det rapporteres at han var med på treningen i går og høyst trolig spiller kampen. Mulig han starter på benken, men skal i alle fall være klar.

Hos Barcelona er Henry og Chygrynskiy ute, og både Xavi og Zlatan er ikke 100% friskmeldt enda. Men det er lov å håpe på et fyrverkeri av en fotballkamp, hvor det beste bortelaget vinner ;) Laget til FC Barcelona blir forhåpentligvis slik:

Valdes, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Xavi, Toure, Keita, Messi, Zlatan og Iniesta.

torsdag 15. oktober 2009

Robinho til FC Barcelona?

Etter den siste tidens rykter om at Robinho kan være på vei til Barcelona i januar, klasker hovedpersonen til med en litt over kanten kommentar, i alle fall om man er tilhører av klubben fra Manchester. Han sier i følge Vg at han veldig gjerne vil spille for Barcelona, det vil jo alle blir han sitert på fra El Mundo Deportivo. Spillere som Messi, Xavi, Iniesta, Alves og Zlatan er av de beste i verden, og Robinho syns det skulle vært morsomt å spille sammen med de. Her har han forsåvidt rett, men det er vel litt over kanten å komme med slike uttalelser i oktober? Det behøver såklart heller ikke stemme 100%, når Vg gjengir hva EMD skriver, så har de ikke helt kontroll på hvor ofte den pro Barcelona avisen bare tar en sjans. Men brassen til Barça høres unektelig spennende ut.

søndag 11. oktober 2009

FC Barcelona er vel sikre da..

Kanskje litt tidlig å proklamere en vinner for la liga, men etter at Marca skriver at Christiano Ronaldo er ute i en måned er fristelsen stor til å si at da er det rimelig kjørt i Spania dette året. Barcelona er egentlig det eneste laget som har muligheten til å vinne noe, nå som den eneste utfordreren er svekket med den beste spilleren i en måned. På papiret kan kanskje Sevilla være en annen utfordrer til ligatittelen, men den eneste reelle konkurrenten er nok fra Madrid. Regner med at portugiseren snart blir frisk og at dette mest er mediaskapte nyheter, ellers så blir sesongen hyggelig, men ytterst kjedelig.

lørdag 3. oktober 2009

FC Barcelona - Almeria

Ny ligakamp på Camp Nou i kveld klokken 20.00 hvor motstander er Almeria og Hugo Sanchez. Fjorårets oppgjør endte 5-0 til Barça, og etter oppvisningene i de siste kampene er det vel ingen som blir spesielt overasket om det skulle ende med samme resultat i kveld. Zlatan har muligheten til å slette en nesten 60 år gammel rekord, om han scorer i sin sjette kamp på rad. Cesar Rodriguez scoret i de fem første ligakampene for katalanerne i 1950/51 sesongen, og den rekorden tangerte Zlatan sist helg mot Malaga. Bojan er tilbake fra skade å starter trolig på benken. Puyol får sin kamp nummer 450 for Barcelona, hvis han spiller i kveld. Lag for FC Barcelona:

Valdes - Alves - Puyol - Marquez - Maxwell - Xavi - Sergio -Iniesta - Messi - Zlatan - Pedro

Vi vinner på en dårlig dag etter et fantastisk mål av Pedro i første omgang. Rent bortett fra det så var det lite som fungerte, men det ble tre viktige poeng til Barcelona, som sagt på en dårlig dag. Sevilla seier i morgen så er egentlig denne helgen perfekt.