mandag 28. desember 2009

Manchester City vil ha Henry

Den engelske klubben med nyansatte Roberto Mancini ved roret, skal være på utkikk etter endel forsterkninger når overgangsvinduet åpner i januar. En av navnene de har på blokka, er Barcelonas franske angriper Thierry Henry. Det viser seg i etterkant at det å beholde franskmannen i sommer ikke akkurat var noe sjakktrekk, da han ikke på noen måte har prestert slik vi vet han kan. Hvis et salg av Henry kan føre til mer spilletid for spillere som Pedro og Bojan, tror jeg det er det beste for Barcelona.

mandag 21. desember 2009

Messi FIFA World Player

Lionel Messi er uten tvil verdens beste fotballspiller, og i kveld klokken 20.00 blir han kåret til nettopp dette av FIFA i Zurich. De andre spillerne som også er nominert er; Xavi Iniesta, Christiano Ronaldo og Kaka, men den eneste overaskelsen hadde vært om Leo Messi ikke skulle vinne. Han fikk gullballen den 6. desember og ble kåret til turneringens beste spiller i VM for klubblag i Abu Dhabi nylig. Andre priser som skal deles ut i kveld er den beste ellveren og årets flotteste mål.

lørdag 19. desember 2009

Barcelona - Estudiantes

Finale i VM for klubblag mellom FC Barcelona og Estudiantes de La Plata i dag om 10 minutter. Barcelona stiller med toppet lag, utenom Iniesta som er skadet. Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Xavi, Keita, Busquets, Messi, Henry og Zlatan starter for Barcelona, og for Estudiantes Albil, Rodríguez, Re, Cellay, Desábato, Díaz, Verón, Benítez, Braña, Enzo Pérez og Boselli. Vi får håpe at dette blir en finale av dimensjoner, og at beste lag fra Barcelona vinner til slutt. Lykke til i hvert fall til alle fans som skal se på kampen!



fredag 18. desember 2009

Champions League trekning

Da er trekningen for 8-dels finalene i Champions League unnagjort, og Barcelona var heldige og trakk Stuttgart som motstander. Men nå må alt fokus rettes mot lørdagens finale i VM for klubblag, hvor Estudiantes de La Plata venter i Abu Dhabi. Spillerne virker tent på å hanke inn årets sjette trofe av seks mulige. Pedro er allerede historisk med sine scoringer i alle konkurranser, og nå er det klubben sin tur til å bli historisk. Alle kampene 8-dels finalene i Champions League er;




Stuttgart - Barcelona
Olympiakos - Bordeaux
Inter - Chelsea
Bayern Munchen - Fiorentina
CSKA Moskva - Sevilla
Lyon - Real Madrid
Porto - Arsenal
AC Milan - Manchester Utd

onsdag 16. desember 2009

FC Barcelona - Atlante FC, Klubb-VM

I dag klokken 17.00 spilles semifinalen mellom FC Barcelona og Atlante FC i Abu Dhabi. Dette er nest siste skritt på veien, til å gjøre 2009 til et uforglemmelig år sett med røde og blå øyne. Klubben har aldri før vunnet VM for klubblag, og hvis den pokalen kommer på lørdag, har man 6 pokaler av 6 mulige i 2009. Midtbanedirigenten Xavi spiller i dag sin kamp nummer 500 for klubben, og er om ikke så alt for lenge den mestspillende i hele historien for Barcelona. Keita er skadet og Leo Messi starter på benken, bortsett fra det stiller Guardiola med fullt mannskap. Startellveren;

Valdes, Alves, Marquez, Puyol, Abidal, Xavi, Toure, Sergio, Pedro, Zlatan og Iniesta.

tirsdag 15. desember 2009

Finalemotstander er klar

Det kom ikke som noen voldsom overaskelse på noen egentlig, men den første finalisten i klubb-VM er klar. Estudiantes de La Plata møter vinneren av Atlante og FC Barcelona i morgen. Sørkoreanske Pohang Steelers var vel i realiteten sjanseløse, og det hjalp ikke noe mer at de fikk 3 mann utvist mot slutten av kampen. Da er det bare å håpe på en drømmefinale på lørdag, hvor Barcelona forhåpentligvis tar sitt sjette trofe for sesongen. Leo Messi trente med de andre i kveld, og kan faktisk være klar for å starte på benken i morgen, om ikke Pep sparer han til finalen på lørdag ;)

mandag 14. desember 2009

Barcelona er i Abu Dhabi

FC Barcelona trener nå i Abu Dhabi, men desverre uten Leo Messi som også er tvilsom til semifinalen i klubb-VM mot Atlante fra Mexico på onsdag klokken 20.00. Estudiantes de La Plata fra Argentina venter trolig i finalen på lørdag, om Barcelona kommer seg videre fra semifinalen. Dette kan for klubben virkelig bli kronen på verket i 2009, hvor man allerede har vunnet 5 av de 6 mulige titlene. Pedro kan også bli historisk om han scorer i turneringen, han har da scoret i alle konkurransene i år. Bortsett fra Messi, kan så langt Guardiola stille med toppet lag til kampen på onsdag.

lørdag 12. desember 2009

Barcelona - Espanyol

I kveld klokken 20.00 spilles årets El Derbi Barcelonés på Camp Nou. Pep Guardiolas menn ser ut til å ha fått tilbake formen, og kveldens kamp bør bli et fyrverkeri av en fotballkamp. Espanyol har vært en vanskelig motstander på Camp Nou, og i fjor endte det med 1-2 seier til bortelaget. Barcelona har heller ikke slått Espanyol hjemme siden sesongen 05/06. Lionel Messi må stå over kveldens kamp, etter skaden han pådro seg mot Dynamo Kiev. Trolig lag; Valdes, Alves, Puyol, Pique, Maxwell, Xavi, Toure, Iniesta, Pedro, Zlatan og Henry.

torsdag 10. desember 2009

Ronaldinho er den beste?

Den tidligere Barcelona spilleren Ronaldinho Gaucho, er av World Soccer Magazine kåret til det siste tiårets beste fotballspiller. Han vant Fifa World Player både i 2004 og 2006, og var på den tiden en drøm å oppleve enten foran tv-skjermen, eller direkte på stadion. Man gledet seg til helgen for å se noe umenneskelig fra brasilianeren, og det kom på den tiden nesten i hver eneste kamp. Han ble kåret som vinner foran tidligere kollega Leo Messi, som nå vel har overtatt tronen som verdens beste fotballspiller og som regnes som favoritt til årets Fifa World Player. Hvem husker ikke lobben fra Dinho til Messi da sistnevnte scoret sitt første ligamål for Barcelona.

onsdag 9. desember 2009

Dynamo Kiev - Barcelona

I kveld skal FC Barcelona sikre seg plass i 8-dels finalen i årets utgave av Champions League. Værmeldingen for Kiev er ikke så ille som fryktet, og det er ventet at kampen vil spilles i omtrent 0 grader. Barcelona må ha minimum 1 poeng med seg fra Kiev, for å være sikret avansement i cupen, og det ville være krise om det ikke skulle gå. Trolig lag klokken 20.45 er; Valdes, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Xavi, Sergio, Keita, Messi, Zlatan og Iniesta.


Betryggende 1-2 seier etter mål av Xavi og Messi! Da er man gruppevinner, og kan unne seg luksusproblemet med å lure på hvorfor tar ikke Messi flere frispark?

lørdag 5. desember 2009

Depor - Barça

Ny kamp i la liga i kveld for regjernde stortsettialt-mester FC Barcelona. En av de vanskeligste bortekampene i sesongen står for tur på El Riazor, en bane hvor Barcelona ikke har vunnet på siden sesongen 2003/04. Oppkjøringen til kampen er ikke den beste, ettersom flyet til La Coruña måtte snu etter 20 minutter på grunn av tekniske problemer. Men problemene skal være i orden og laget er igjen på vei vestover. Laget i kveld klokken 22.00 er;

Valdes, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Xavi, Sergio, Iniesta, Messi, Zlatan og Henry.
Høydepunkter og målene her:

Charlize Theron til Barcelona

Filmstjernen fra Sør Afrika som i går deltok i trekningen av gruppene til neste års fotball VM, er tydeligvis den nyeste supporteren til FC Barcelona.

tirsdag 1. desember 2009

Xerez - Barcelona

Etter søndagens seier mot Real Madrid skal FC Barcelona tilbake til hverdagen igjen, nemlig bortekamp mot Xerez onsdag klokken 22.00. Pep Guardiola har klokt uttalt at de er disse kampene man vinner serien på, ikke storkampene. Troppen består av; Valdés, Pinto, Henry, Márquez, Xavi, Iniesta, Puyol, Pedro, Ibrahimovic, Bojan, Maxwell, Messi, Chygrynskiy, Alves, Abidal, Keita, Touré, Jeffren og Jonathan dos Santos.

Forøvrig så har Leo Messi  vunnet den prestisjetunge prisen Gullballen som France Football deler ut hvert år. Han fikk svimlende 473 av 480 mulige poeng, og er med det den første argentineren som noengang har vunnet denne prisen. Maradona vant den utrolig nok aldri. Xavi på tredje og Iniesta på fjerdeplass, bekrefter Barcelonas plass som verdens beste fotball-lag!