lørdag 30. januar 2010

Sporting de Gijón - FC Barcelona

Barcelona skal i kveld klokken 20.00 spille en viktig bortekamp på El Molinón i Gijón. Motstander er Sporting som så langt ligger på en imponerende 10. plass i La Liga. Med seier her er man igjen 8 poeng foran rivalene fra Madrid, som 2 timer senere spiller borte mot Depor uten Cristiano Ronaldo. Barcelona stiller uten Dani Alves, som er skadet, men har bortsett fra det fått tilbake både Keita og Toure fra Afrikamesterskapet. Laget blir sånn som dette; Valdes, Puyol, Pique, Marquez, Abidal, Xavi, Sergio, Iniesta, Messi, Zlatan og Pedro.


lørdag 23. januar 2010

Valladolid - Barcelona

I kveld klokken 20.00 spilles den siste kampen, i første halvdel av la liga for FC Barcelona. Kampen spilles borte mot Valladolid, som ligger et fattig poeng over nedrykk til segunda division. Med seier her har Barça 8 poeng på Real Madrid, i hvert fall til i morgen kveld, og kan dermed sette press på laget fra hovedstaden. Keita er tilbake fra Afrikamesterskapet, men Sergio er ute med en liten skade. Resten av laget sier seg nok selv, men på sentral midtbane står valget til Pep Guardiola mellom Rafa Marquez, Keita eller Jonathan. Laget blir slik; Valdes, Alves, Piyol, Pique, Abidal, Xavi, Keita, Iniesta, Messi, Zlatan og Henry.

onsdag 20. januar 2010

Pep Guardiola fornyer med Barça

Det har vært spekulert i lengre tid hvorvidt Pep Guardiola kommer til å fortsette som trener for FC Barcelona. Han har vært nevnt som en mulig etterfølger av Alex Ferguson i Manchester United, og agenten hans sa senest for et par dager siden at han hadde tilbud fra 6 storklubber i Europa. I dag blir det endelig slutt på alle spekulasjonene rundt treneren, for klokken 13.30 har klubben ivitert til pressekonferanse, og temaet skal være en forlengelse av kontrakten til Pep Guardiola. Pep forlenger kontrakten med minimum et år til. Dette er gode nyheter for Barcelona!

søndag 17. januar 2010

Storbyferie i Barcelona

Etter all festfotballen som Barcelona har vartet opp med den siste tiden, er det sikkert mange som har blitt fristet til å reise en helg for å se på en fotballkamp, og oppleve denne fantastiske storbyen. Nå som temperaturen begynner å bli hyggelig ved middelhavet igjen, kan kanskje dette flotte reisemålet friste en og annen nordmann sørover. Når du skal reise på ferie til Barcelona, og du kanskje har tenkt på en weekendtur, bør du huske på at det ikke går ann å få med seg hele denne byen bare på en helg. Hvis litt av planen med turen er en hjemmekamp på Camp Nou, er trolig lørdag kveld booket opp, så turiststedene får dere ta på formiddagen på lørdag, og resten utover dagen på søndag. La sagrada familia bør besøkes, dette er en kirke som ble påbegynt av Gaudi, men som det kan virke som aldri blir ferdig. Områdene rundt La Rambla og Plaza de Catalunya må dere innom, og Barrio Gotico har mye spennende å by på. Hvis dere leter etter billige og bra hoteller, skal jeg prøve å komme med flere tips om ikke så lenge.

lørdag 16. januar 2010

Barcelona - Sevilla la liga

Klokken 22.00 i kveld er det tid for revansje. Sevilla slo som kjent Barcelona ut av den spanske cupen copa del rey på onsdag, og nå møtes lagene igjen for 3 gang på kort tid. Denne kampen må og skal vinnes, ettersom det bare er la liga og champions league igjen denne sesongen. Spillerne er nok sikkert også sugne på å vise at de er et bedre lag en Sevilla. Madrid skal ut i en vanskelig bortekamp i Bilbao 2 timer før, og man kan jo håpe på et poengtap der. Pep Guardiola starter nok med denne ellveren i kveld; Valdes, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Xavi, Sergio, Iniesta, Messi, Zlatan og Henry.

onsdag 13. januar 2010

Sevilla - Barcelona, Copa del Rey

Returoppgjøret i Copa del Rey spilles i kveld på Sánchez Pizjuan i Sevilla, og etter den første kampen hvor Barcelona tapte 1-2 hjemme på Camp Nou, kan dette bli en tøff oppgave. Pep Guardiola sparer nok ikke på noen plasser bortsett fra keeperen, hvor Pinto trolig står i mål. Forsvarsrekken er nok den vanlige, med Alves, Puyol, Pique og Abidal. Samme blir det vel i midtbane og angrep, med Xavi, sergio, Iniesta, Messi, Zlatan og Bojan eller Pedro. Kan nok tenkes at Bojan foretrekkes etter hans strålende kamp mot Tenerife på søndag. Kampen starter klokken 22.00.

tirsdag 12. januar 2010

Xavi kåret til verdens beste

Midtbanegeneralen Xavi Hernandez ble i dag kåret til verdens beste fotballspiller i 2009 av IFFHS. Han vant kåringen foran kollega Lionel Messi, Kaka og Andres Iniesta. Dette er en meget fortjent annerkjennelse av Xavi, som i manges øyne er selve motoren hos FC Barcelona. IFFHS har også kåret årets keeper som ble Iker Casillas, årets trener ble selvfølgelig Pep Guardiola, Vicente del Bosque ble årets landslagstrener og Barcelona årets lag. Neste oppgave er mot Sevilla på onsdag i Copa del Rey. Etter 1-2 hjemme blir det vanskelig, men viser laget samme form som mot Tenerife på søndag er det lov å håpe på avansement.


torsdag 7. januar 2010

Tenerife - Barcelona

Etter en heller dårlig start på 2010 for FC Barcelona, er det nå på tide å snu trenden. Søndag kveld klokken 21.00 er det bortekamp på El Heliodoro, og Tenerife bør være en overkommelig oppgave for Pep Guardiolas menn. Tenerife har ikke akkurat overbevist til nå i la liga, og ligger fjerde sist, men den eneste målsetningen de har er å berge plassen, noe som kan bli tøft. Barcelona tar nok ikke sjansen på å starte med for mange reserver i denne kampen, etter fadesen mot Sevilla i cupen, og stiller trolig med toppet mannskap. Tipper laget blir noe slikt som dette; Valdes, Alves, Puyol, Marquez, Abidal, Xavi, Sergio, Iniesta, Messi, Bojan og Henry. Pique er altså på tribunen og Pedro starter på benken.

tirsdag 5. januar 2010

Barça - Sevilla Copa del Rey


Da er det tid for 8-dels finale i den spanske cupen Copa del Rey, mellom FC Barcelona og Sevilla. To av favorittene møtes allerede i 8-dels finalen, og ingen har vel egentlig noe favorittstempel. Leo Messi er tilbake for hjemmelaget, som fikk en forlenget ferie etter turneringen i Abu Dhabi, og hjemmefansen forventer seg sikkert en seier etter poengtapet i helgen mot Villarreal. Pep Guardiola sier at alle turneringer er like mye verdt for klubben, og at de satser på å vinne alle denne sesongen også. Kampen spilles klokken 22.00 på Camp Nou i kveld, og laget er; Valdes, Alves, Milito, Chygrynsky, Maxwell, Thiago, Marquez, Iniesta, Messi, Bojan og Pedro.

lørdag 2. januar 2010

Barcelona - Villarreal

Etter juleferien er endelig la liga igang igjen, og i kveld klokken 20.00 venter de gule ubåtene fra Vila Real hjemme på Camp Nou. Villarreal har startet sesongen elendig, og ligger på en begredelig niendeplass. Laget skulle jo normalt kjempet om Champions League plass, men formen er i hvert fall på vei. Barcelona spiller uten Leo Messi som hviles i kveldens kamp, samt Toure og Keita som skal spille i Afrikamesterskapet. Trolig lag i kveldens kamp; Valdes, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Xavi, Sergio, Jonathan, Pedro, Zlatan og Henry. Iniesta starter dermed på benken, og lillebror Dos Santos på midten.